Millioninvesteringer ved Halsnøy Dokk AS

Det er med stor glede og entusiasme vi kan melde at Halsnøy Dokk AS nå går til anskaffelse av ny 300 tonns beltegående kran, type Liebherr LR1300 med Super Lift utstyr, samt to nye 20 tonns traverskraner.

Til sammen utgjør dette investeringer på ca 23 millioner, og er de største investeringene som er gjort ved anlegget vårt på svært mange år.

Verftet som er lokalisert i Høylandsbygd på Halsnøy var tidligere en del av Bergen Group, men ble i februar 2013 kjøpt opp av Cinus AS, og skiftet navn til Halsnøy Dokk AS.  Disse investeringene kommer nå som følge av at våre nye eiere har tro på fremtiden innen maritime og offshore relatert industri i Sunnhordland, og ønsker å satse på oppgradering og videreutvikling av verftet.

Den nye beltegående kranen vil erstatte dokk kranen vår, men vil også kunne benyttes til løfteoperasjoner på opptil 300 tonn på hele det 54 000 kvadratmeter store verftsområdet vårt. Dette vil gi oss muligheter for å utføre tungløft på over 200 tonn i dokken samt gjøre oss i stand til å ta på oss nye typer oppdrag som krever tungløft og transport mellom våre kaier og haller, etc. Typiske eksempel vil kunne være oppdrag relatert til produksjon, reparasjon og overflatebehandling av mindre fartøyer og stålkonstruksjoner i våre produksjons -og malingshaller, samt montering av større utstyr og seksjoner på skip i dokken, så som LNG tanker, hovedmotorer, etc.

Investeringen i to nye 20 tonns traverskraner til vår største produksjonshall er også en viktig og fremtidsrettet investering for verftet. Våre produksjonshaller er blant de største i Sunnhordland, og utrustet med fem traverskraner og et stort CNC-styrt brennebord. Sammen med ISO sertifiseringen av selskapet som vi gjennomførte i 2013 så vil to nye moderne traverskranene være et viktig bidrag til å styrke oss innenfor markedet for prefabrikasjon av stål og aluminium til offshore og landbasert industri.

Kranene er satt i produksjon og levering vil finne sted før sommeren 2014

Vi svarer gjerne på spørsmål Dere måtte ha. Ta kontakt med undertegnede på tlf. 92426092 eller mail: frode.gronstol@halsnoydokk.no